Лікувальні властивості зеленого і чорного чаю

Лікувальні властивості зеленого і чорного чаю

Мабуть, неможливо знайти такої людини, яка б нині не пив чай або каву. Але мало хто замислюється над тим, що, як і всі природні рослини, чай і кава лікувальні властивості, що впливають на функції нашого організму. Найпоширенішими видами чаю в даний час є чай зелений та чорний.

Фахівці стверджують, що найкориснішим з них є саме зелений. Цілющий зелений чай завжди являє собою скручені великі листи. Він виготовляється з добірних листя, які знаходяться на самій верхівці куща.

Лікувальні властивості чаю і кави відомі дуже давно, сьогодні ми обговоримо їх докладніше.

Лікувальні властивості зеленого чаю


Зелений чай містить в собі вітаміни групи В, А, РР, К, аскорбінову кислоту, а також має антиоксидантні лікувальними властивостями, що, в свою чергу, сприяє продовженню життя клітин організму, захищає їх оболонку і запобігає передчасне руйнування. Таке вплив зеленого чаю на організм благотворно позначається на стані внутрішніх органів і їх функціонування. Завдяки вітаміну А цей напій позитивно впливає на зір, підтримує його гостроту.

Враховуючи лікувальні властивості зеленого чаю, лікарі рекомендують вживати його після важких захворювань і в період хвороб. Чай відновлює нормальний баланс слизової оболонки не тільки ротової порожнини, але і шлунково-кишкового тракту. Він значно зміцнює стінки судин, тим самим запобігаючи можливість появи тромбофлебіту. Крім усього іншого, за допомогою зеленого чаю можна швидко втамувати спрагу в спекотний час року.

Лікувальні властивості чорного чаю

Чорний чай від зеленого відрізняється тим, що проявляє свої лечебнрые властивості в меншій мірі, ніж зелений, але це не означає, що він менш корисний. Чорний чай рекомендується лікарями при низькому природженому або придбаному тиску, так як він допомагає відновити нормальний рівень тиску досить швидко. При цьому практично виключена ймовірність того, що тиск підніметься надто високо. Чорний чай не справить зворотного ефекту на судини і негативного — на внутрішні органи.

Стоматологи, як правило, рекомендують вживати чорний чай в чистому вигляді, без будь-яких добавок. Вони не рекомендують використовувати цукор і лимон. Таке твердження не позбавлене підстав.
  1. По-перше, чорний чай вбиває в ротовій порожнині всі бактерії, які є джерелом виникнення карієсу.
  2. По-друге, він запобігає окисленню в ротовій порожнині, тим самим попереджаючи запальні процеси.

Що ж стосується добавок, то цукру можна дійсно утриматися, а ось лимон та інші цитрусові можуть тільки посилити лікувальні властивості чаю. Необхідно також відзначити, що чай в окремих пакетиках, розрахованих на 1 чашку, дуже зручний у застосуванні, але в значній мірі втрачає лікувальні речовини, а до того ж ще й смакові якості.

241
RSS
Нет комментариев. Ваш будет первым!
Загрузка...