Ідеальний сніданок. Що не можна їсти на сніданок

Ідеальний сніданок. Що не можна їсти на сніданок

Всі з нас з дитинства знають народну мудрість: сніданок з'їж сам, обідом поділися з другом, вечерю віддай ворогові. Не спростовуючи її справедливості, зазначимо: деякі продукти не рекомендується вживати саме в ранкові години!

Так що ж представляє із себе ідеальний сніданок і які продукти краще не вживати вранці?

Що не можна їсти на сніданок

На першому місці в списку «заборонених» продуктів – дріжджі! Вони сприяють підвищеному газоутворенню в шлунку, що може істотно ускладнити життя людині, що направляється на навчання або роботу. Тому булочки, печиво і будь-які інші види випічки натщесерце категорично не рекомендується вживати на сніданок.

Багато вважають корисним вживання на сніданок йогурту. Однак, якщо розібратися, користь даного продукту теж виявляється під сумнівом. Основна функція містяться в йогурті мікроорганізмів – сприяти перетравленню їжі. А над чим працюватимуть біфідо-, лакто — та інші корисні бактерії, якщо шлунок порожній? Іншими словами, сніданок, що складається лише з йогурту не шкідливий – просто марний, вживати улюблений багатьма кисломолочний продукт краще після їжі, в допомогу процесу травлення.

Підбадьоритися за допомогою чашечки кава – перевірений часом рецепт. Саме з кави багато починають свій день, не здогадуючись про те, що нерідко цей продукт стає причиною печії, а згодом і «повноцінного» гастриту. Потрапляючи на слизову оболонку шлунку, він дратує її. З цієї причини багато кавомани часто відчувають печію, викликану закидом соляної кислоти з шлунку в стравохід. Зняти неприємне відчуття можна, вдавшись до допомоги нейтралізуючого виділення цієї кислоти препарату ортанол.

Гастроентерологи радять утриматися від вживання на сніданок дуже «важких» або солодких продуктів. У відповідь на потрапляння в організм солодощів підшлункова залоза починає посилено виробляти інсулін – в результаті рівень цукру в крові падає, і замість припливу сил і бадьорості ми відчуваємо апатію і слабкість. Приблизно такий же ефект настає, якщо ваш сніданок складається з великої тарілки картоплі з м'ясної відбивною. На переварювання такої їжі організм витрачає занадто багато сил, які так потрібні на початку дня! Крім того, при регулярному ранковому переїданні може порушитися робота підшлункової залози. Нормалізувати її можна, якщо прийняти ферментний препарат гастенорм форте, поліпшує травлення при порушенні режиму харчування.

Не кращим варіантом початку дня є і свіжовичавлені соки-фреші з-за високого вмісту в них кислоти, також подразнювати слизову оболонку шлунка і здатну викликати печію і інші неприємні відчуття.

Ідеальний сніданок

А що ж є ідеальним сніданком? «Вівсянка, сер!»

З точки зору гастроентерологів, краще всього починати день з «англійського сніданку»:

  • каша (джерело вуглеводів, що забезпечують насичення),
  • варене яйце (білок і мікроелементи),
  • вітамінний салат.

І ось таку трапезу ви маєте повне право завершити чашкою ароматної кави – в цьому випадку напій не завдасть організму ні найменшої шкоди. Так що згадайте знамениту фразу Беррімора: «Вівсянка, сер!» – і почніть день з правильної та здорової їжі.

341
RSS
Нет комментариев. Ваш будет первым!
Загрузка...